Mallorca är en riktig svenskfavorit och det är lätt att förstå. Det härliga vädret lockar och det finns även mycket roligt att göra förutom att jobba på brännan. I det här inlägget får du tips på 10 sevärdheter och saker att göra!

Inlägget innehåller annonslänkar.

1 Gamla Stan Alcudia

Alcudia, det var där som romarna först landsteg när de invaderade Mallorca år 123 f.kr. Själva staden har dock faktiskt varit bebodd så länge sedan som bronsåldern. Det medeltida arvet är som tur bevarat i form av byggnader och muren som omger staden.

Nuförtiden så är Alcudia en trevlig semesterort främst för barnfamiljer. Det som gör att Alcudia lämpar sig så bra för barnfamiljer är tack vare dess långgrunda stränder och lugna omgivning.

2 Nattliv

Mallorca passar inte bara barnfamiljer utan har även ett sprudlande nattliv som passar såväl unga som äldre resenärer. Ungdomarna åker oftast till Magaluf, där finns klubbar som Grabbarna Grus och BCM.

Äldre resenärer håller sig oftast håller sig till Palma eller Alcudia där atmosfären är mer avslappnad. Det finns onekligen ett gott utbud av barer och klubbar på Mallorca. Det betyder att där finns något för alla oavsett vilken musiksmak och vilken typ av nattliv man gillar.

Mallorca- 10 Sevärdheter och saker att göra

3 Puerto de Soller

Vid foten av öns högsta berg, Puig Major, ligger staden Soller i det som kallas apelsindalen. Här hittar du en riktigt vacker omgivning fyllt av charmiga byar, fruktträdgårdar och mer. Det finns allt möjligt för finsmakaren men även för vandrare då det finns gott om vandringsleder.

Några av vandringslederna går ner till fiskebyn Puerto de Soller. En västkustort som stoltserar med sandstrand och strandpromenad. Vill man inte vandra tar man den charmiga gamla spårvagnen som trafikerar orterna.

4 Jungle Parc

En spännande äventyrspark som passar hela familjen där man kan testa på olika ”djungelbanor”. Svårighetsgraderna varierar och på vissa är vuxna tvungna att följa med sina barn.

Det finns också svårare banor som är anpassade för ungdomar och vuxna. Jungle Parc bjuder på mycket kul och det är en dagsutflykt som passar alla oavsett ålder.

5 Marknad på Mallorca

För den som vill uppleva mer av öbornas vardagsliv så kan ett förmiddagsbesök till en marknad vara en härlig upplevelse. Det kommer ändå vara gott om turister där men landsbygden är riktigt fantastisk och genuin.

En av de största och mest imponerande är onsdagsmarknaden i Sineu. Här håller man igång en sjuhundra år gammal bondtradition där åsnor och killingar samsas med skrämda pärlhöns, keramik, grönsaker, nattlinnen, broderier och musikanter samtidigt som barer och restauranger fylls upp med besökare.

6 Cala S’Amonia

Cala S’Amonia är en härlig paradisstrand som du hittar på den sydöstra delen av Mallorca. Njut av underbar  kritvit sand och kristallklart vatten i en liten lagun. Nästintill ett måste när man besöker ön!

Mallorca- 10 Sevärdheter och saker att göra

7 Katedralen La Seu

Tänk dig en underbart vacker gotisk katedral i sandsten när förmiddagssolen skiner på de vackra rosettfönstren som glimrar likt stjärnor. Tycker man om arkitektur och kultur så är den här sevärdheten verkligen något man inte vill missa! Den tog trots allt 300 år att bygga!

Katedralen har tagits väl om hand om, när spanska inbördeskriget brakade loss så plockade man ner och gömde undan fönsterna för att de inte skulle gå sönder.

8 Hotel Portixol

För cirka femton år sedan så fick ön sitt första designerhotell, sedan dess så har det kommit väldigt många fler och det finns nu en stor skara med hotellskapelser runt ön. Det ökade givetvis konkurrensen men det här hotellets lyskraft är fortfarande stor, det gäller även deras välbesökta restaurang, bar och terrass. Hotellet hamnar väldigt ofta högt upp på internationella resetidningars topplistor. Det har kanske också lite med läget att göra, gångavstånd från Palmas puls. Kan det bli bättre?

Besök Hotel Portixol på Booking(Annonslänk)

9 Pollenca

Om du vill besöka en genuin och mysig liten stad som borde du söka upp Serra de Tramuntana på den östra sidan. Här får du verkligen en äkta Mallorcaupplevelse. Man vet också att området har varit bebott länge för att man har hittat kvarlämningar som dateras 2000 år f.kr. Du kan också hitta en mysig liten hamn med en vacker sandstrand i Puerto Pollensa.

10 Mercado Olivar i Palma

Välkommen till Palmas saluhall, här kan du välja och vraka bland öns alla härligheter. Du kan hitta alltifrån en färgglad tavla till djuplila kronärtskockor, meterlånga halsband av torkade pepparfrukter, oräkneliga varianter av olivinläggningar. Här är det svårt att lämna utan att köpa med sig souvenirer.

Relaterade länkar(Annonslänkar):


Tack för att du läste! Gilla/dela gärna inlägget!