Världens 10 bästa stränder

Här hittar du info om vad som generellt anses vara världens 10 bästa stränder. Alla borde få plats på din bucket list för alla har något unikt att erbjuda. För strand- och solälskare så är det här en måste besöka-lista.

Världen är full av vackra stränder, från långa vita sandstränder till dramatiska klippformationer. För att hjälpa dig att planera din nästa strandsemester har vi samlat en lista över de 10 bästa stränderna i världen.

Nedan hittar du våra tips om vilka stränder som är de 10 bästa i världen.

Bäst på vilket sätt?

Vi har valt ut stränder som vi helt enkelt tycker är otroligt vackra. Det är stränder där vi tror väldigt många kan hålla med om att det är absoluta toppklass. Givetvis så tycker alla lite olika men vi vågar tro att alla mer eller mindre kan hålla med om att det är underbara stränder.

Världens 10 bästa stränder

Stränder är bland de bästa platserna på jorden. Ofta så är det endast fokus på att slappna av och njuta i sol och vatten som gäller. Kom ihåg att hålla stränderna rena, ta alltid med mer skräp tillbaks än du gick dit med. Om alla gör det, så kommer stränderna städas upp fort.

Baia do Sancho, Brasilien

Lokaliserad på Fernando de Noronha-öarna utanför Brasiliens nordöstra kust, är Baia do Sancho känt för sitt kristallklara vatten och orörda naturliga skönhet. För att nå stranden måste du ta en kort vandring genom en stig på en klippa. Men det är definitivt värt det när du når fram till den spektakulära utsikten.

Baia do Sancho
Wikipedia

Grace Bay, Turks- och Caicosöarna

Grace Bay är den mest kända stranden på ögruppen Turks- och Caicosöarna. Med sin långa sträcka av vit sand och turkosblått vatten är det en drömdestination för dem som söker avkoppling och solbad.

Grace Bay
Wikipedia

Whitehaven Beach, Australien

Situerad på Whitsunday Island, utanför Australiens norra kust, är Whitehaven Beach känt för sin mjuka, vita sand som består av 98% ren kvarts. Det kristallklara vattnet och det tropiska landskapet gör det till en favoritdestination för både turister och lokalbefolkningen.

Whitehaven Beach Whitesundays Australia
Wikipedia

Anse Source d’Argent, Seychellerna

Beläget på den lilla ön La Digue i Seychellerna, är Anse Source d’Argent känd för sin spektakulära granitformation och kristallklara vatten. Det är en populär plats för snorkling och dykning, och stranden själv är en av de mest fotograferade i världen.

Anse Source d'Argent världens 10 bästa stränder

Pink Sands Beach, Bahamas

Som namnet antyder är Pink Sands Beach känd för sin rosa sand, som härstammar från krossade skal av små kräftdjur som heter foraminifera. Beläget på ön Harbour Island i Bahamas, är stranden också känd för sina pittoreska färgglada hus vid vattnet.

Pink Sands Beach
Flickr

Navagio Beach, Grekland

Placerad på Zakynthos-ön i Grekland, är Navagio Beach känt för sin dramatiska klippformation som omger stranden och för vraket av ett smugglarfartyg som ligger på stranden. Det kristallklara vattnet och de vita klipporna gör det till en favoritdestination för besökare.

Navagio Beach

Matira Beach, Franska Polynesien

Beläget på ön Bora Bora i Franska Polynesien, är Matira Beach känt för sin mjuka, vita sand och det klara, turkosa vattnet. Det är en populär plats för vattensporter, inklusive kajakpaddling, dykning och snorkling.

Matira Beach Bora Bora

Seven Mile Beach, Jamaica

På Jamaicas västkust så hittar man stranden Seven Mile Beach. Den är känd för sin långa, vita sandstrand och det kristallklara, turkosa vattnet. Det är en populär plats för vattensporter, inklusive snorkling, parasailing och vattenskidor.

Seven Mile Beach

Elafonissi Beach, Grekland

Beläget på Kreta i Grekland, är Elafonisi Beach känt för sin rosa sand och det turkosa vattnet. Stranden är också känt för sin unika naturliga skönhet, inklusive den lilla ön Elafonisi som ligger bara några meter från stranden.

Elafonissi Beach

Maya Bay, Thailand

En underbar strand på ön Ko Phi Phi i Thailand, är Maya Bay. Den blev dels känd för sina dramatiska klippor som omger stranden och för dess orörda naturliga skönhet. Det är också känt för att vara en plats där den populära filmen ”The Beach” spelades in. Trots att stranden tidigare varit överbelastad med turister har den nu återhämtat sig från överbesöket och är öppen för besökare igen.

Video om en av världens 10 bästa stränder

Vill du se mer av Maya Bay i Thailand? Kika in det här klippet på YouTube eller läs fler av våra inlägg:

Livet är till för att levas