Resa till Japan: 10 Oförglömliga saker att göra på din resa

Om du planerar en resa till Japan, kommer du inte bli besviken. Japan är en unik destination som erbjuder en fascinerande blandning av tradition och modernitet.

Detta spännande land i öst är känt för sin unika kultur, fantastiska mat, vänliga människor och enastående landskap. Från pulserande städer som Tokyo och Osaka till lugna tempel i Kyoto och vackra bergsområden som Hakone och Fuji Five Lakes, har Japan något för alla.

Oavsett om du är intresserad av historia, arkitektur, mat eller teknologi, kommer du att hitta något att älska om Japan. Resan till Japan är en resa till en annan värld, en som kommer att förändra ditt perspektiv och lämna dig med minnen för livet.

Resa till Japan

Resa till Japan

Från pulserande städer till lugna tempel och slott, Japan har något för alla. Här är 10 oförglömliga saker att göra på din resa till Japan:

Utforska Tokyo

Tokyo är en av världens mest spännande städer, med en blandning av moderna och traditionella attraktioner. Två Tokyo Sevärdheter är Shibuya Crossing, världens största korsning, och Meiji Shrine. Ett besök till Meiji Shrine låter dig uppleva en traditionell Shinto-ceremoni.

Besök Mt. Fuji

Mt. Fuji är en av Japans mest berömda landmärken, och en resa till Japan är inte komplett utan att se den. Du kan ta en buss eller tåg till Fuji Five Lakes-området, där du kan njuta av fantastisk utsikt över berget. Ingen resa till detta underbara land är komplett utan en Mt. Fuji-tur.

Upplev zen på en tempelvistelse

Om du vill koppla av och komma bort från stadens brus, så bör du överväga en tempelvistelse. Du kan bo på ett tempel och lära dig om zen-meditation och japansk kultur. Samtidigt kanske du även hittar inre frid när du besöker Zen-templet?

Njut av traditionell mat

Japan är känt för sin fantastiska mat, från sushi och ramen till tempura och wagyu-biff. Besök en lokal restaurang och upplev den autentiska japanska maten. Japansk mat har tagit världen med storm men den är till och med snäppet bättre på hemmaplan.

Upptäck japansk konst och arkitektur

Japan har en rik kulturhistoria, och det finns många museer och tempel som visar upp detta. Besök Kyoto för att se traditionell japansk arkitektur och Ghibli Museum i Tokyo för att uppleva Studio Ghiblis animerade värld.

Besök Hiroshima

Hiroshima är känt för sin tragiska historia, men det är också en stad som har återhämtat sig och blivit en symbol för fred och försoning. Besök Hiroshima Peace Memorial Museum och se Atomic Bomb Dome för att lära dig mer om stadens historia.

Koppla av i Onsen

Onsen är varma källor som finns över hela Japan, och de är perfekta för avkoppling. Du kan besöka en traditionell onsen för att koppla av i varma källor och njuta av den vackra naturen. En onsen hot spring kan värma upp även den mest frusna personen!

Delta i en japansk festival

Japan har många traditionella festivaler som firas under året. Besök en lokal festival för att uppleva traditionell japansk musik, mat och dans.

Utforska Hiroshima Miyajima Island

Miyajima Island är känt för sin vackra torii-port och den natursköna omgivningen. Besök Itsukushima Shrine och Mount Misen för att uppleva den underbara och inspirerande skönheten naturen har att erbjuda.

Video om att resa till Japan

Det var våra 10 tips på underbara saker att göra när du ska resa till Japan. För ännu mer inspiration så kika in den här videon eller läs om att våga resa ensam:

Livet är till för att levas